luni, 6 martie 2017

Regula netichetei

        Regula de aur a netichetei pe Internet, este de a trata pe alţii, aşa cum doreşti să fii tratat. Fă pentru alţii online, aşa cum ai face pentru tine.


 Regula 1: Verificarea ortografică şi corectarea mesajelor,  în toate comunicările scrise pe internet, deoarece erorile pot diminua credibilitatea mesajului.
Regula 2: Nu scrie totul cu Caps Lock într-un text, deoarece este ca şi cum ai ţipa la cel care te citeşte.
Regula 3: Onestitatea este o neticheta bună, deoarece comunicaţiile în reţea nu sunt valide fără ea. Fii sincer în profilurile tale şi în alte comunicări, deoarece onestitatea creează cea mai bună experientă on-line.
Regula 4: Fii tu însuţi online, pentru că nu eşti anonim şi alţi utilizatori sunt oameni reali. Nu spune şi nu fă online, lucruri pe care nu le-ai face  în realitate, pentru că nu poţi fi luat în serios,  Imaginea ta online este importantă. N-o strica prin a fi altcineva decât eşti.
Regula 5: Nu jigni şi nu răspunde la jigniri, sau orice altceva ce reprezintă o insultă personală comunicata prin intermediul internetului. Normele netichetei vor să civilizeze internetul, deoarece acesta este codul de conduită socială.
Regula 6: Nu faceţi spam şi nu urmaţi urmați link-uri de tip pop-up şi spam-ul, deoarece acestea pot duce la viruşi, spyware şi malware.
Regula 7: Fii conservator în e-mailul trimis şi liberal în e-mailul primit, deoarece calitatea este mai bună decât cantitatea.
Regula 8: Nu trimite e-mailuri noaptea târziu, deoarece aceasta poate pune  în discuţie stilul tău de viaţă.
Regula 9: Cumpăra de pe site-uri web securizate, deoarece acestea protejează informaţiile tale.
Regula 10: Fii discret în tot ceea ce faci pe internet. Aceasta include crearea de profiluri pe reţelele sociale şi postarea de comentarii.

     Agresiunea pe Internet, numită și agresiune online sau cyberbullying, este hărţuirea cu ajutorul calculatorului sau a telefonului mobil. Hărțuirea are loc pe bloguri, pagini personale, forumuri, e-mail, SMS, MMS, agresiunea având uneori loc prin încărcarea unor poze sau imagini video pe Internet fără a ține cont de dreptul la viața privată a victimei.
  
    Tipuri de agresiune: 
1. Agresorul se dă drept victima hărțuirii.
2. Agresiune pe situri web.
3. Agresiune cu ajutorul telefonului mobil.
4. Agresiune pe bloguri.
5. Agresiune prin votare pe Internet.

miercuri, 1 martie 2017

8 Martie



   Mama seamănă iubire
Să culeagă fericire
Mama seamănă cântare
Să culeagă desfătare.



     Doamne, viața mea să fie
Mamei mele bucurie
       Doamne,vreau frumos cresc
      Mamei ca să-i mulțumesc.